Body en Mind Training

Waarom:

Wil je technieken leren gebruiken uit yoga- en meditatietradities om minder last te hebben van stress, angst, paniek, piekeren en somberheid?
In deze groepstraining werken we aan het versterken van lichaamsbewustzijn en het verlichten van stress en psychische klachten. Je krijgt meer controle over je denken en je emoties. Je leert om je zenuwstelsel te kalmeren en in balans te brengen.

Hoe:

Inzichten uit het nieuwste (neuro)psychologische onderzoek worden verweven met inzichten en technieken uit eeuwenoude oosterse tradities. Je krijgt handvaten voor het dagelijks leven.

We werken ervaringsgericht en interactief met:

  • MINDFULNESS
  • ZELFCOMPASSIE
  • ADEMHALINGSTECHNIEKEN
  • ONTSPANNINGSOEFENINGEN
  • YOGA EN MEDITATIE

Klachten-sensitieve yoga en meditatie

Waarom?

Wanneer je last hebt van psychische klachten kan een reguliere yoga les voor jou onprettig of te heftig zijn.
Door aanleg, langdurige overbelasting, opgestapelde onverwerkte ervaringen of om andere redenen kun je last hebben van overgevoeligheid voor prikkels. Ook kan het juist zo zijn dat je je hebt afgesloten voor contact met bepaalde zintuigelijke ervaringen en emoties. Je kunt in deze lessen in je eigen tempo leren (weer) in verbinding te komen met je lichaam en je gevoelens zonder overspoeld te raken of te dissociëren. Ten alle tijden mag je een time-out nemen.

Hoe:

Middels rustige en zachte oefeningen leren luisteren naar je lichaam. In een veilige sfeer je eigen grenzen leren kennen en respecteren. Stap voor stap voelen van (soms oncomfortabele) sensaties in het nu. Geleidelijk aan ruimte creëren om interne triggers voor klachten waar te nemen en leren te verdragen.

DOOR:

Marianne van der Burgh, psycholoog-psychotherapeut, yogadocent

Meer weten:

Neem contact op met onze praktijk via het contactformulier of bel 024-3580790.