Partner relatietherapie

Iedere relatie kent z’n goede en z’n slechte momenten. Soms lopen ruzies en spanningen zo hoog op dat je er samen niet meer goed uitkomt. Op dat moment kunnen pijnpunten van vroeger als ‘Je ziet me niet staan’, ‘Je snapt toch niet hoe ik me voel’ of ‘Ik sta er alleen voor’ weer naar boven komen.

Weet dan dat jullie er niet alleen voor staan. Onze partner relatietherapie helpt om patronen te herkennen en problemen onder ogen te zien. We gaan gericht aan de slag met specifieke methodieken om oplossingen te vinden. Met onze hulp kan het herstel naar een liefdevolle relatie beginnen.

Wat is relatietherapie?

Bij onze relatietherapie onderzoeken we eerst wat er speelt binnen de relatie. Daarna nemen we door wat jullie willen bereiken met de therapie. Na 5 gesprekken evalueren we het verloop van de therapie. Binnen onze relatietherapie werken we met verschillende methodieken. De meest gebruikte methodieken zijn: Emotionally Focussed Therapie (EFT), gedragstherapie, en oplossingsgerichte therapie.

Emotionally Focussed Therapie (EFT)

EFT richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding binnen de partnerrelatie. Binnen EFT wordt gekeken naar communicatie en gedragspatronen en gebouwd aan een veilige basis. Uit onderzoek blijkt dat EFT een bewezen effectieve methodiek is met hoge slagingskansen.

Vergoedingen

De relatietherapie wordt door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent. Omdat er veel verschillen bestaan tussen zorgverzekeraars onderling, raden wij u aan goed te informeren. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen.

Systeemtherapeut

Elisa Schuldt

Na haar studie volgde Elisa Schuldt de postdoctorale opleiding tot relatie- en gezinstherapeut. Elisa is gespecialiseerd in Emotionally Focussed Therapy (EFT), waarin de hechtingstheorie centraal staat. Ze is gefascineerd door het hechtingsproces, waarin de liefde en het gevoel belangrijk gevonden te zijn centraal staat. Verstoorde partnerrelaties komen vaak voort uit een verstoorde hechting in de kinderjaren. Elisa Schuldt is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor relatie en gezinstherapie (NVRG), EFT Nederland en de Nederlandse Vereniging voor  Agogen en Psychologen (NVPA).

Partner relatietherapie

  • Verzekerd: Onverzekerde zorg
  • Wachttijd: 4 weken
  • Aanmelden